Dagcentrum Taimoem

Taimoem is gelegen in Berchem en begeleidt 10 kinderen van de lagere school en hun gezin. Het dagcentrum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Taimoem-begeleiders hebben een sterke verwantschap met moslimgezinnen en gezinnen met een migratiecontext op het gebied van taal, cultuur, religie en migratie zelf. De begeleiding gebeurt in de taal die de gezinnen spreken.  Indien nodig wordt er beroep gedaan op een tolk tijdens de begeleidingsgesprekken.

Elk gezin heeft een eigen gezinsbegeleider die aan huis op gesprek komt. Regelmatig worden alle moeders uitgenodigd voor een  moedergroep en de vaders voor een vadergroep. Voor het hele gezin zijn er regelmatig feestjes, activiteiten, ... Tijdens de  zomervakantie wordt soms een gezinsvakantie georganiseerd.

De kinderen kunnen terecht op het dagcentrum voor de groepsbegeleiding. Gedurende het schooljaar zijn we open na schooltijd tot 19 uur, in de schoolvakanties tussen 9 en 17 uur. ’s Avonds, ’s nachts, in de weekends en op feestdagen zijn we gesloten.
Tijdens de paasvakantie wordt er een kinderkamp georganiseerd.

Elk kind heeft een eigen begeleider en heeft om de twee weken recht op een persoonlijk moment.

Ons aanbod

Aanmelden voor hulp

Contact

Auwersstraat 48
2600 Berchem

T +32 3 287 80 29
F +32 3 287 80 21

We zijn elke werkdag telefonisch
minimaal bereikbaar van 10:00 tot 13:00.

Heb je een vraag waarop je nog geen antwoord hebt gekregen?

Ga naar het contactformulier